Individualna krstarenja

Prednost individualnih tura jeste zato što gost bira šta zeli da obiđe, koliko želi da se zadrži na jezeru i kada želi da bude vrijeme polaska. gost bira sa kojim čamcem želi da se vozi, na čamcu imate svoju privatnost i kapetana koji će vam objasniti osnovne stvari o jezeru i potruditi se da udovolji na sve vaše zahtjeve. Zato ne propustite priliku i rezervišite jednu od mnogih tura.

Tura 1

Murići - Manastir Beška

Opis ture: obilazak crnogorskog alkatrasa, ribarskih sela, ostrva, manastira i plaža su samo neka od mjesta koja možete obići u ovoj turi.

 

Trajanje: 5h

Tura 2

Rijeka Crnojevića

Opis ture: raznovrstan broj ptica, prelijepi fjordovi, jedan od najljepših gradića na istoimenoj rijeci sa mostom iz 15 vijeka čini ovu turu nezaboravnom.

 

Trajanje: 5h

Tura 3

Poseljani

Opis ture: ovu turu bi izdvojili kao jednu od omiljenih, pored prelijepe prirode tu je i selo sa strarim mlinovima i vodopadima do koga moramo pješačiti 5 minuta od pristaništa, osveženje u bazenima čiste izvorske vode u toplim ljetnjim danima biće neizbježno.

 

Trajanje: 4h

Tura 4

Karuč

Opis ture: ribarsko selo u kojem se decenijama vršio izlov ribe ukljeve. Do sela se dolazi kroz netaknutu prirodu, ptice i priroda su samo neki faktori što čini ovu turu posebnom.

 

Trajanje: 4h

Tura 5

Manastir Kom

Opis ture: od Virpazara do manastira se vozimo čamcem oko 1 sat kroz prelijepu prirodu i uskim prolazima pored  malih ostrva. Od pristaništa  imate 5 minuta pješaka u blagom uzvišenju, odakle se pružaju prelijepi pogledi na močvarni predio jezera, stara arhitektura, freske iz 15 i 16 vjeka čine ovaj manastir jedinstvenim.

 

Trajanje: 3h

Tura 6

Pavlova strana

Opis ture: krstarenje rijekom moračom, obilazak ostrva, vožnja uskim kanalima kroz trsku i lokvanje, veliki broj ptica, zeleni tepih od lokvanja, kanjon rijeke crnojevića za ljubitelje prirode biće neizbježna destinacija.

 

Trajanje: 3h

Tura 7

Raduš

Opis ture: obilazak utvrđenja grmožur, posjeta ribarskog sela raduš, obilazak starih ribarskih kuća, kupanje u zalivu, vožnja deltom rijeke morače odakle se može vidjeti manastir sv Nikola.

 

Trajanje: 2h

Tura 8

Manastir sv. Nikola

Opis ture: na padini poluostrva Vranjina 1233. godine, u vrijeme Nemanjića  podignut je manastir Svetog Nikole, u podnožiju manastira pruža se rijeka morača kojom se i dolazi do manastira, od pristaništa do manastira ide se pješaka oko 5 minuta odakle se pruža pogled na ušće rijeke morače i specijalni rezervat prirode.

 

Trajanje: 2h

Tura 9

Lesendro - Rijeka Morača

Opis ture: Petar II Petrović Njegoš podigao je utvrđenje 1843. godine, pored lesendra je i ušće rijeke Morače gdje se može vidjeti raznovrstan broj ptica.

 

Trajanje: 1h

Tura 10

Grmožur - crnogorski Alkatraz

Opis ture: u priobalnom pojasu sela Godinja na ostrvu je 1847. godine izgrađen odbrambeni kompleks nepravilnog izduženog oblika, sa dva ulaza. U vreme knjaza Nikole objekat je pretvoren u zatvor.

 

Trajanje: 1h

Napomena:

  • Cijena 1 sata čamca iznosi od 30,00 eura (cijena za zakup cijelog čamca),

  • Maksimalan broj osoba po čamcu je 10,

  • U cijene nisu uračunate ulaznice za nacionalni park koje iznose 4 e po osobi,

  • Za djecu do 8 godina je besplatno,

  • Ovo su neke od mnogobrojnih tura, po vašoj želji možete da kombinujete mjesta koja želite da obiđete i koliko vremena da se zadržite.

 

Uživajte u ljepotama jezera!