Dobrodošli na Kingfisherovu stranicu sa često postavljanim pitanjima, vaš sveobuhvatni vodič za planiranje nezaboravnog avanturističkog doživljaja na Skadarskom jezeru!

Skadarsko jezero: Da posjetim? Kako i kada?

Dok smo razmatrali pitanja koja će se naći na našoj stranici sa često postavljanim pitanjima, jedan upit je posebno bio popularan na Google-u: “Da li vredi posjetiti Skadarsko jezero?”

Odgovor je jednostavan za nas u Kingfisheru. Apolutno da!

Skadarsko jezero je više od destinacije; to je nezaboravno iskustvo koje čeka da se otkrije, zato ne propuštajte priliku! Sa svojom bogatom prirodnom ljepotom, raznovrsnom divljinom i kulturnim značajem, posjeta Skadarskom jezeru obećava da će očarati vaša čula. Bez obzira da li ste ljubitelj prirode, strastveni posmatrač ptica, ili jednostavno tražite mir usred prelijepog pejzaža, Skadarsko jezero ima nešto jedinstveno za vas.

 • I ne morate da slušate nas (naš posao je da promovišemo jezero gdje god stignemo). Poslušajte stotine hiljada ljudi širom svijeta koji su ostali bez daha od ljepote Skadarskog jezera!

Ne treba vam automobil kako biste posjetili Nacionalni park Skadarsko jezero! Različite alternativne opcije prevoza su dostupne, u zavisnosti od vaše polazne tačke i preferencija. Ako preferirate praktičnost javnog prevoza, autobusi ili vozovi pružaju lagan pristup Skadarskom jezeru.

 • Virpazar, šarmantni grad smješten između Bara i Podgorice, služi kao glavna kapija jezera i do njega možete doputovati preko željezničkih i autobuskih veza.

Međutim, ako vrednujete fleksibilnost vožnje, posedovanje automobila nudi dodatnu praktičnost za istraživanje područja u svom ritmu. Dodatno, omogućava vam da obuhvatite više pejzaža i dublje uronite u prirodu. Ali na kraju, da li vam je potreban automobil zavisi od vaših putničkih preferencija i plana putovanja.

Dolazak do Skadarskog jezera uglavnom zavisi od tvog polazišta i preferiranog načina transporta. Postoji nekoliko dostupnih ruta, bilo da dolaziš iz primorskih gradova poput Budve ili Bara, ili glavnog grada Podgorice… Najlakši način da stigneš do jezera je iz Podgorice, sa osam do deset vozova koji putuju između Bara i Podgorice svakodnevno, a imaju stanicu i na Virpazaru.

Glavna kapija ka Skadarskom jezeru: Virpazar

Virpazar je glavna kapija ka Skadarskom jezeru i najlakše dostupna lokacija. Usluge javnog prevoza obično se protežu samo do Virpazara, što je pogodno za putnike bez privatnih vozila. Ovaj šarmantni grad nalazi se između Bara i Podgorice i nudi željezničke i autobuske veze, čineći ga idealnim polazištem za vaše putovanje po jezeru.

Ispod su neki saveti za stizanje do Skadarskog jezera koristeći javni prevoz, zavisno od vaše polazne tačke:

Kako da stignem od Ulcinja do Skadarskog jezera?

 • Uzmi direktni autobus od Ulcinja do Virpazara ili putuj autobusom do Bara, pa onda vozom do Virpazara.

Kako stići iz Bara do Skadarskog jezera?

 • Putujte vozom ili autobusom direktno iz Bara do Virpazara.

Kako stići iz Budve i Kotora do Skadarskog jezera?

 • Započnite sa direktnom autobuskom linijom iz Budve/Kotora do Sutomora. Odatle, izaberite voz ili autobus do Virpazara.

Kako stići iz Podgorice do Skadarskog jezera?

 • Putujte vozom ili autobusom direktno iz Podgorice do Virpazara.

Za sve ostale gradove, pogledajte koji od prethodno pomenutih početnih gradova vam je najbliži, i prvo se prebacite do tog mjesta.

Rasporedi i linkovi

Da biste efikasno isplanirali svoje putovanje, možete provjeriti raspored vožnje vozova ovdje. Još jednom, imajte na umu da Virpazar nije centralna stanica i nalazi se između Bara i Podgorice. Dodatno, možete pronaći raspored autobusa ovdje.

Najbolje vrijeme u godini za vaše putovanje na Skadarsko jezero zavisi od vaših preferencija i onoga šta vi želite da doživite i posjetite. Bez obzira da li planirate posjetu tokom živahnih prolećnih meseci ili mirne jesenje sezone, svako doba godine nudi svoj jedinstveni šarm i ljepotu. Međutim, postoje neki faktori koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja.

Proljeće i rani letnji meseci (od aprila do juna) nude blagu klimu, cvetajuću floru i obilje raznovrsnih ptica, što ga čini odličnim periodom za ljubitelje ptica, prirodne fotografije i prirode. Nivo vode obično je viši tokom ovog perioda, što dodatno pojačava pejzažnu ljepotu okolnih predjela.

Alternativno, pozno ljeto i rana jesen (septembar i oktobar) pružaju prijatne temperature i manje gužve, omogućavajući mirno iskustvo na jezeru. Tokom ovog perioda možete vidjeti prelijepe boje jeseni koje se ogledaju u bistrim vodama jezera, stvarajući slikovitu postavku za vašu vožnju brodom.

Jul i avgust donose toplije temperature i duži dan, čineći ih popularnim mesecima za posetioce koji istražuju Skadarsko jezero. Iako ovi meseci mogu privući više gužve i turista, živahna atmosfera na jezeru stvara dinamično iskustvo. To je odlično vreme da se povežete sa drugim putnicima i uživate zajedno u ovom zadivljujućem odredištu.

Dodatno, ljetnji mjeseci nude idealne uslove za plivanje i vodene aktivnosti, pružajući osvežavajuće prilike da se ohladite u kristalno čistoj vodi. Ako uživate u upoznavanju drugih putnika, jul i avgust mogu biti uzbudljiva vremena za vožnju brodom na Skadarskom jezeru.

Plivanje na Skadarskom jezeru je sigurno, ali i obavezno, ako pitate naše goste! Pauze za plivanje tokom naših tura se organizuju na sredini jezera, jer se ovaj dio smatra najsigurnijim područjem za plivanje. Naši iskusni vodiči pažljivo biraju lokacije daleko od guste vegetacije i potencijalnih opasnosti, osiguravajući gostima sigurno i ugodno iskustvo.

S druge strane, ako se odlučite za samostalno plivanje, morate uzeti u obzir neke faktore kako biste osigurali ugodno i sigurno iskustvo. Kvalitet vode jezera je obično dobar i zadovoljava evropske standarde za kvalitet kupališnih voda. Međutim, dok je plivanje na jezeru divan način da se rashladite i uživate u ljepoti okoline, važno je biti upućen u potencijalne rizike i obratiti pažnju kako bi plivanje bilo sigurno i ugodno.

Jedan od faktora koje trebate uzeti u razmatranje je prisustvo vodenog bilja. Dok su neka područja čista i pogodna za plivanje, druga mogu imati gustu vegetaciju koja može predstavljati prepreke ili rizike od zaplitanja. Takođe, obratite pažnju na bilo kakve znakove ili upozorenja koji ukazuju na nepogodna područja za plivanje.

Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je dubina jezera, koja može značajno varirati na različitim područjima. Iako je većina jezera plitka blizu obale, dublja područja su dalje. Važno je proceniti svoje sposobnosti plivanja i odabrati odgovarajuću lokaciju.

Takođe, Skadarsko jezero je dom različitih životinjskih vrsta, uključujući zmije i ribe. Iako su susreti sa zmijama rijetki, moguće je naići na njih blizu obale, posebno na područjima sa gustim rastinjem. Izbjegavajte plivanje na područjima gde možete pronaći zmije, poput gustih trsaka ili močvarnih mijesta.

Naposletku, budite svjesni potencijalnih opasnosti, poput potopljenih stijena ili grana, posebno ako plivate na manje posjećenim područjima. Kao i kod svakog prirodnog vodenog tijela, važno je da budete oprezni i plivate u skladu sa svojim sposobnostima kako biste imali sigurno i ugodno iskustvo.

Iako postoji mnogo mjesta oko jezera gdje možete plivati, dva popularna mjesta su plaže u Godinju i Donjim Murićima. Ova slikovita mjesta imaju prelijepu okolinu, čineći ih idealnim za opuštajuće plivanje na Skadarskom jezeru. Imajte na umu da do ovih mjesta možete doći samo automobilom.

Ako ste se zaputili pješke i još uvijek razmišljate o vožnji čamcem, ali želite da iskusite plivanje u jezeru, iznajmite kajak – odlična alternativa. Kajaking vam omogućava da istražite ljepotu jezera izbliza i stignete do skrivenih mjesta za plivanje. Naš tim će vam rado pomoći kako da stignete do malih, skrivenih plaža putem kajaka, osiguravajući da imate nezaboravnu i ugodnu avanturu na Skadarskom jezeru.

Dubina Skadarskog jezera varira kroz njegovo prostranstvo. Jezero se nalazi u stanju kriptodepresije, što znači da su neki djelovi njegovog dna ispod nivoa mora. Ovi jedinstveni djelovi, poznati kao “Oči”, fascinantne su karakteristike jezera, sa oko 30 rasutih po njegovoj površini. Najdublje Oko je Raduš, koji dostiže dubinu od 60 metara, iako neki podaci sugerišu i još veće dubine. Prosječna dubina jezera je oko 6 metara uprkos ovim dubljim područjima. Ova varijacija dubine stvara raznolike vodene okoline unutar Skadarskog jezera, pružajući posjetiocima fascinantan uvid u njegov složen i dinamičan ekosistem.

Najimpresivniji vidikovac u okolini Skadarskog jezera nesumnjivo je Vidikovac Pavlova Strana. Nalazi se blizu Rijeke Crnojevića i pruža zadivljujuće panoramske poglede na okolnu prirodu. Nazvan po lokalnom pjesniku Pavlu Rovinskom, postao je nezaobilazna atrakcija za sve posjetioce ovog područja. S druge strane, ovaj vidikovac je dostupan samo za posjetu automobilom.

Za one koji traže vidikovac koji se može dostići i pješice, možete pronaći jedan blizu tvrđave Besac, deset minuta hoda od Virpazara.

Još jedan izuzetan vidikovac možete pronaći u Godinju. Do ovog vidikovca možete doći pješice iz Virpazara, iako bi vam trebalo otprilike 40 minuta hoda.

Kada razmatrate opcije smeštaja na Skadarskom jezeru, preporučujemo rezervaciju kod naših pouzdanih partnera, Dragine Sobe i Apartmani Kingfisher. Obe lokacije nude udobne i praktične opcije smještaja kako biste osigurali prijatan boravak tokom vaše posjete Skadarskom jezeru. Rezervacijom kod naših partnera, možete uživati u kvalitetnom smeštaju i odličnoj usluzi, unapređujući cjelokupno iskustvo u ovom prelijepom odredištu.

Iako nema posebno označene pješačke staze koja obuhvata čitavo jezero (nemoguće je realizovati zbog njegove veličine), brojni dobro obilježeni putevi vode kroz neke od najživopisnijih područja Skadarskog jezera. Od šetnje starim vojnim stazama do uživanja u zadivljujućim pogledima na jezero sa okolnih brežuljaka, svaka šetnja pruža jedinstveni pogled na ovaj zanosni pejzaž.

 1. Rijeka Crnojevića – Obod: Ova slikovita staza vodi vas pored ruševina Oboda, sjedišta dinastije Crnojevića mnogo vijekova prije. Duž puta ćete naići na istorijske znamenitosti poput Obodske pećine i starih vodenica, pružajući vam uvid u bogatu istoriju regiona.
 2. Vodopadi i izvori orahove doline: Ova staza vodi vas duž starih vojnih puteva koje su koristili Turci osmanlije, prelazeći preko drevnih mostova i kroz šume. Jedan od vrhunaca je prilika da se osvježite u prirodnim bazenima napajanim izvorskom vodom i ispod vodopada duž puta.
 3. Srednjovjekovno brdsko selo do magične plaže: Ova ruta vodi vas preko planine Sutorman do utvrđenog srednjovjekovnog sela Gornje Godinje, nudeći impresivne poglede na jezero. Takođe možete produžiti planinarenje i skrenuti do plaže Pješačac za plivanje i sunčanje.

Iako Skadarsko jezero generalno nema komaraca baš u izobilju, uvijek je mudro biti pripremljen, posebno ako planirate da istražujete okolna područja. Kao i u drugim mediteranskim regionima, komarci postoje, ali obično nisu prisutni u rojevima. Međutim, ako se uputite u šumska ili močvarna područja, mogli biste ih sresti. Preporučujemo da ponesete sredstvo protiv komaraca kako biste ublažili bilo kakve brige oko ujeda komaraca. Dodatno, ako znate da imate teške reakcije na ujede komaraca, dobro je poneti antihistaminike, jer ih može biti teško pronaći na lokalnom tržištu.

Detalj: Cijene; Popusti; Odakle polazimo i Šta poneti sa sobom?

Cijena vožnje čamcem na Skadarskom jezeru može varirati u zavisnosti od trajanja ture i da li birate opciju dijeljenja ture ili privatnu. Dijeljene ture obično nude ekonomičnije opcije, krećući se od oko 10EUR po osobi za krstarenje od 1 sat, do otprilike 30EUR za turu od 4 sata koja uključuje obroke na brodu. Za one koji žele personalizovanije iskustvo, dostupne su privatne ture po nešto višim cijenama.

Privatne ture obično koštaju oko 40EUR po satu za do 2 osobe, pružajući fleksibilnost da prilagodite iskustvo svojim željama i rasporedu.

U Kingfisheru se trudimo da pružimo izuzetnu vrijednost uz konkurentne cijene za naše tržište. Razumijemo važnost pristupačnosti i cilj nam je da osiguramo da naši klijenti dobiju odličnu uslugu po razumnim cijenama. Prioritet nam je transparentnost i fer cijene, omogućavajući vam da uživate u svom iskustvu na Skadarskom jezeru bez ikakvih neprijatnih iznenađenja.

 • Toplo preporučujemo da unaprijed rezervišete svoju vožnju čamcem. Na taj način ćete osigurati svoje mjesto i izbjeći potencijalne probleme. Rezervacija unaprijed garantuje dostupnost i pomaže vam da izbjegnete napumpane cijene koje druge kompanije mogu naplatiti na licu mjesta.

Iako cene naših tura pokrivaju većinu vašeg iskustva na Skadarskom jezeru, postoji jedna dodatna taksa koja nije uključena u cijenu ture. Pošto je Skadarsko jezero nacionalni park, posjetioci moraju platiti ulaznicu kako bi pristupili netaknutoj prirodi parka. Ulaznice koštaju 5EUR po osobi za pojedince starije od 15 godina (info od 2023. godine).

Ova taksa pomaže održavanju i očuvanju Nacionalnog parka Skadarsko jezero, obezbeđujući da buduće generacije mogu nastaviti da uživaju u njegovoj lepoti. Zahvaljujemo na vašem razumijevanju i saradnji u doprinosu naporima za očuvanje Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Da, nudimo popuste za djecu kako bismo naše vožnje brodom učinili pristupačnijim za porodice. Djeca mlađa od četiri godine mogu se pridružiti našim vožnjama besplatno. Za djecu od 5 do 12 godina obezbjeđujemo popust od 50% na grupnim vožnjama, dok oni ne plaćaju privatne vožnje. Djeca od 13 do 15 godina dobijaju popust od 50% samo na privatnim vožnjama. Vjerujemo u to da naše vožnje treba da budu inkluzivne za porodice svih veličina, omogućavajući svima da zajedno uživaju u ljepoti Skadarskog jezera.

Apsolutno! Naše ture su idealne za ljude koji putuju sami, želeći da istraže ljepotu Skadarskog jezera. Bez obzira da li ste avanturistički istraživač željan novih iskustava ili preferirate da putujete sami, naše ture pružaju fantastičnu priliku da otkrijete impresivne pejzaže i bogat biodiverzitet ovog predjela.

Pridruživanje jednoj od naših grupnih tura omogućava putnicima koji putuju sami da se povežu sa sličnim pojedincima, dijele iskustva i stvore trajne uspomene u prijateljskom i gostoljubivom okruženju. Dakle, ako putujete sami i želite da istražite Skadarsko jezero, Kingfisher je savršen izbor!

Da, Kingfisher tim obožava kućne ljubimce! Razumijemo da su kućni ljubimci važan dio vaše porodice i vašeg putovanja. Zato sa zadovoljstvom dočekujemo pristojne kućne ljubimce na našim vožnjama brodom. Bez obzira da li istražujete Skadarsko jezero sa svojim krznenim prijateljem ili uživate u laganoj vožnji, možete biti sigurni da je vaš ljubimac dobrodošao da vam se pridruži u avanturi.

Da, apsolutno! Razumijemo da svaki putnik ima svoje jedinstvene preferencije i posebne prilike, i rado ćemo ih uzeti u obzir. Naše ture brodom mogu biti prilagođene prema vašim potrebama i željama. Bez obzira da li želite više vina, sira i maslina za romantičnu vožnju tokom zalaska sunca ili tražite specijalizovanu opremu za posmatranje ptica za izlet fokusiran na prirodu, samo nam recite, i mi ćemo to omogućiti. Cilj nam je da vaša tura brodom bude prilagođena vašim preferencijama, omogućavajući vam da uživate u personalizovanom i nezaboravnom iskustvu na Skadarskom jezeru.

Naravno! Podstičemo goste da ponesu hranu i piće na brod tokom ture. Iako svaka tura uključuje degustaciju vina iz regiona i prilike za osveženje, neke ture takođe nude grickalice i predjela za dodatno uživanje. Međutim, razumijemo da svako ima različite preferencije i dijetetske potrebe. Preporučujemo da ponesete svoju hranu i piće ako imate određene želje ili želite da obogatite svoje iskustvo na brodu.

Za duže ture brodom, toaleti su obično dostupni na brodu. Naši duži izleti, koji traju duže od nekoliko sati, često uključuju brodove opremljene toaletima radi vaše udobnosti. Međutim, za kraće ture koje traju do 2-3 sata, obično koristimo manje brodove koji možda nemaju toalete na brodu.

Ako vas brine dostupnost toaleta ili imate specifične zahtjeve u vezi sa ovim aspektom vaše ture, ohrabrujemo vas da nas kontaktirate direktno. Naš tim će vam rado pružiti dodatne informacije i razgovarati o bilo kakvim brigama koje možda imate u vezi sa toaletima na vašoj specifičnoj turi. Vaša udobnost i zadovoljstvo su nam važni, i posvećeni smo tome da vam osiguramo prijatno iskustvo tokom vaše ture brodom na Skadarskom jezeru.

Da, naša firma je potpuno registrovana i legalno kompatibilna. Ponosimo se što poslujemo unutar granica zakona i osiguravamo da sve naše aktivnosti budu u skladu sa regulatornim standardima. Dodatno, imamo svo potrebno osiguranje za sve naše aktivnosti.

Možete biti sigurni da kada izaberete da obavite turu s nama, nalazite se u sigurnim i sposobnim rukama! Naša predanost legalnosti, transparentnosti i sigurnosti naglašava sve što radimo, omogućavajući vam da se opustite i uživate u svom iskustvu na Skadarskom jezeru sa potpunim mirom uma.

Da! Dok istražujete mirnu lepotu Skadarskog jezera, možete ostati povezani sa našim ugrađenim Wi-Fi-jem. Naši brodovi su opremljeni Wi-Fi-jem, što vam omogućava da dijelite svoja iskustva, otpremite fotografije ili ostanete povezani sa voljenima dok krstarite vodama Skadarskog jezera.

Kada se pripremate za krstarenje čamcem po Skadarskom jezeru, važno je uzeti u obzir promjenljive vremenske uslove i aktivnosti u koje planirate da se uključite. Preporučujemo oblačenje slojevito, jer temperature mogu varirati tokom dana. Takođe, bitno je zaštititi se od sunčevih zraka, pa obavezno ponesite biorazgradivu kremu za sunčanje i šešir kako biste se zaštitili od sunca. Ne zaboravite da spakujete kupaći kostim ako planirate osvežavajuće plivanje u kristalno čistim vodama jezera.

Da, besplatan parking je dostupan blizu mjesta polaska u Virpazaru. U 2023. godini, svi parking prostori u Virpazaru bili su besplatni. Da biste obezbjedili siguran početak vaše avanture, preporučujemo da pronađete parking mjesto koristeći Google Mape i da stignete malo ranije, posebno tokom sezone kada može biti više vozila.

Naš info desk se nalazi blizu centralnog mosta u Virpazaru. Potražite štand sa informacijama kompanije Kingfisher, gdje će naš tim biti u pripravnosti da vas dočeka. Ako vam je potrebna pomoć da pronađete štand, pitajte mještane za kompaniju Kingfisher ili obratite pažnju na osobe koje nose plave majice sa logom Kingfisher-a.

 • Molimo vas da stignete na mjesto sastanka 30 minuta prije zakazanog vremena polaska.

U Kingfisher-u smo ponosi na našu raznovrsnu flotu čamaca kojom osiguravamo da će vaše iskustvo na Skadarskom jezeru biti izuzetno. Naša predanost transparentnosti znači da je čamac korišćen za svaku turu naznačen u opisu ture i vidljiv na pratećim fotografijama. To vam omogućava da vidite šta možete očekivati prije nego što rezervišete svoju avanturu.

Razumijemo da je fleksibilnost ključna za stvaranje nezaboravnih doživljaja, zbog čega imamo različite čamce dostupne za različite dužine tura i veličine grupa. Međutim, ako određeni čamac korišćen za turu nije naveden, izabraćemo najprikladniju opciju na osnovu raspoloživosti i vremena polaska.

Proces rezervacije: Opcije plaćanja i Politike otkazivanja

Rezervisanje ture sa Kingfisherom je jednostavno. Da biste počeli, pregledajte naš izbor tura i odaberite onu koja najbolje odgovara vašim preferencijama i interesovanjima. Kada pronađete savršenu turu, rezervišite direktno preko stranice proizvoda kako biste osigurali svoje mesto.

Možete rezervisati svoje mjesto za naše ture putem našeg vebsajta. Odaberite turu po vašem izboru, izaberite željeni datum i vrijeme, i završite proces rezervacije kako biste osigurali svoju rezervaciju.

Sa druge strane, molimo vas imajte na umu da se plaćanje vrši po dolasku jer još uvek nemamo opciju online plaćanja.

U Kingfisheru nudimo praktične opcije plaćanja koje odgovaraju vašim preferencijama. Trenutno ne nudimo mogućnost online plaćanja, ali možete izmiriti svoj račun po dolasku na turu. Prihvatamo i gotovinska i kartična plaćanja, pružajući fleksibilnost i lakoću transakcije.

U slučaju lošeg vremena, imamo rezervne planove kako bismo osigurali da vaše iskustvo ostane ugodno i sigurno. Zavisno o ozbiljnosti vremenskih uslova, možemo preći na veće i stabilnije brodove koji nude unapređene sigurnosne karakteristike. Alternativno, ako vreme predstavlja značajne rizike, možda ćemo, nažalost, morati potpuno otkazati turu. Budite sigurni da će vas naš tim informisati u svakom koraku, dajući prioritet vašoj sigurnosti dok se trudimo da vam pružimo najbolje moguće iskustvo na Skadarskom jezeru.

U Kingfisheru razumijemo da se planovi mogu neočekivano promijeniti i težimo da što bolje izađemo u susret našim gostima. Naša politika otkazivanja omogućava fleksibilnost uz istovremeno osiguranje pravičnosti prema našim gostima i našem timu. Ako treba da otkažete svoju rezervaciju, molimo vas da nas obavijestite makar 24 sata prije vremena zakazane ture. To nam omogućava da efikasno upravljamo našim resursima i ponudimo mjesto drugim gostima. Moguća je primjena naknade za otkazivanje ukoliko se otkazivanje desi unutar 24 sata od zakazanog vremena ture. Međutim, trudimo se da svaki zahtjev za otkazivanje razmatramo pojedinačno, uzimajući u obzir individualne okolnosti s empatijom i razumijevanjem.

Iako razumijemo da su planovi u poslednjem trenutku ponekad najuzbudljiviji, preporučujemo da rezervišete turu sa nama nekoliko dana unaprijed. Ovo osigurava da možemo bolje da se prilagodimo vašim željama i garantujemo dostupnost u željeno vrijeme.

Međutim, ukoliko vas spontanost pogodi i zažudite za avanturom u poslednjem trenutku, nemojte oklijevati da nas kontaktirate! Učinićemo sve što je u našoj moći da udovoljimo vašem zahtjevu i učinimo vaše iskustvo sa nama nezaboravnim, bez obzira kada odlučite da nam se pridružite na Skadarskom jezeru.

Preporučujemo da rezervišete svoja mjesta, posebno ako planirate da nas posjetite tokom jula, avgusta i septembra. Ti meseci su veoma užurbani, i obezbeđivanje mjesta osigurava da ne propustite doživljaj.

Međutim, za posjete tokom drugih mjeseci, da li treba da rezervišete ili da samo dođete zavisi od dostupnosti i vaše preferirane ture. Iako rezervacije pružaju mir i garantuju vaše mjesto, mi se trudimo da primimo goste koji dođu bez rezervacije kad god je to moguće.