Kingfisher Virpazar - Logo
Privatna panoramska vožnja brodom do manastira Kom

Privatna panoramska vožnja brodom do manastira Kom

Privatna tura

Uživajte u savršenoj ravnoteži između prirode, kulture i slikovitih pejzažnih pogleda. Otkrijte zadivljujuću divljinu Skadarskog jezera u tradicionalnom drvenom čamcu, i posjetite srednjovjekovni manastir Kom. Uživajte u zadivljujućem pogledu sa njegove terase, neposredno prije nego što zaplivate u osvežavajućem jezeru uz magičnu pozadinu.

O aktivnosti

Zadržite fleksibilnost svojih putnih planova i platite sve po dolasku.

Izaberite svoju željenu opciju plaćanja.

Provjerite dostupnost da biste vidjeli različita vremena polaska.

Engleski, Srpski

Tura

 • Putujte malim, uskim kanalima, pristupačnim samo tradicionalnim drvenim čamcima.
 • Otkrijte vjekovima stare ruševine Lesendra među poljima vodenih kestena.
 • Probajte lokalno vino i okupajte se usred divljine.
 • Uživajte u skrivenoj ljepoti tri ostrva, i pogledu na hiljade vodenih ljiljana u Amazoniji.
 • Posjetite srednjovjekovni manastir Kom i divite se njegovim freskama.

Plovite duž kratkog riječnog kanala i uživajte u zelenilu vrba i trske koje vas okružuju. Kada izađete, bićete počašćeni prelijepim pogledom na udaljene planine u Albaniji i ostrvo Vranjina koje se hrabro usmjerava svojim prepoznatljivim vrhovima ka nebu.

Prođite ispod obližnjeg mosta i plovite stazama okruženim prostranim poljima vodenih kestena. Ruševine Lesendra će se uskoro pojaviti, nudeći divan pogled na njegove ptičje stanare kako uživaju na suncu. Udahnite svjež vazduh dok prolazite pored mjesta gdje se rijeka Morača uliva u Skadarsko jezero.

Još jedan očaravajući prizor vas očekuje u takozvanoj Amazoniji. Sakrivena iza tri obližnja, divlja ostrva leže beskrajna polja lokvanja i njihovi plutajući, tamnozeleni listovi. Uživajte u pejzažu sa čašom lokalnog vina u ruci.

Nastavite uz uski prolaz između močvarnih livada i neujednačene, strme obale. Prolaz se završava u podnožju Odrinske gore, doma srednjovekovnog manastira Kom. Sakriven u sjeverozapadnim močvarnim djelovima jezera, Kom je hrabro izdržao sve testove vremena. Ovaj manastir ima najbolje očuvane freske u regionu.

Nakon istraživanja ovog prelijepog prizora, čamac će vas odvesti nazad u Virpazar. U međuvremenu, naoružajte se kremom za sunčanje i šeširom, i iskoristite priliku da plivate u svježoj jezerskoj vodi.

 • Vodič na engleskom/srpskom jeziku
 • Tura brodom za razgledanje sa Wi-Fi-jem na brodu
 • Mapa sa pričama sa područja Skadarskog jezera
 • Regionalno vino, sok i voda
 • Pojasevi za spasavanje i druga sigurnosna oprema
 • Ulaznice za Nacionalni park (5€ po osobi, besplatno za djecu mlađu od 15 god)
 • Muzika na brodu
 • Ručak/obroci
 • Bakšiš

Rezervišite turu

Please enable javascript in your browser to book

Mjesto polaska i ostale važne informacije

Pridružite nam se na informacionom šalteru Kingfisher-a blizu centralnog mosta u Virpazaru 30 minuta prije planiranog vremena polaska. Kliknite ovdje za tačnu lokaciju.

Važno je napomenuti da je informacioni šalter određeno mjesto susreta i trebalo bi da stignete tamo tek nakon što ste se parkirali i spremni ste da započnete turu.

Ukoliko kasnite i niste u mogućnosti da stignete do mjesta polaska u predviđeno vrijeme, molimo vas da nas odmah kontaktirate koristeći broj za hitne slučajeve koji smo obezbjedili.

 • Biorazgradiva krema za sunčanje
 • Naočare za sunce i šešir
 • Kupaći kostim i peškiri
 • Dvogled
 • Jakna
 • Fotografisanje sa blicem u manastiru

Molimo vas da obratite pažnju na činjenicu da je ova tura podložna otkazivanju zbog vremenskih uslova. U slučaju kiše ili jakih vjetrova, možemo promijeniti brod koji se koristi za turu, zakazati vašu rezervaciju za drugi dan ili otkazati turu. Promptno ćemo vas kontaktirati u slučaju bilo kakvih promjena u vezi sa vašom rezervacijom.

Za sva ostala pitanja, molimo proverite našu stranicu sa često postavljanim pitanjima (FAQ).

Rezervišite turu

Please enable javascript in your browser to book

Recenzije

Vrhunac našeg boravka u Crnoj Gori!
Veoma profesionalni ljudi! Rezervisali smo dodatni sat kada smo se ukrcali na privatni čamac za 4 osobe, i bili su dovoljno fleksibilni da nam to omoguće. Imali smo divnog mladog kapetana koji je bio veoma susretljiv: divan dan, vrhunac našeg odmora u Crnoj Gori - neizostavno iskustvo. Jezero je predivno sa svojim trskama i lokvanjima.
Richard W, Tripadvisor, maj 2023
Opušten dan na vodi
Baki je bio naš prijateljski kapetan tokom ove divne i opuštajuće ekskurzije. Najbolji izleti brodom nemaju beskonačne komentare o događajima i lokacijama, koje ćemo gotovo odmah zaboraviti čim ih čujemo, već vam omogućavaju da se opustite i uživate u ljepoti. 10/10!
Stephen H, Tripadvisor, maj 2023
Divna ekipa i savršena tura!
Putovanje na jezeru je bilo divno, a vodič je bio zabavan i pričljiv. Usporavao je na mjestima gdje je bilo nešto vrijedno vidjeti. Bilo je pozno ljeto, pa nismo plivali, ali smo uživali u vinu ;)
Brenda, GetYourGuide, oktobar 2023

Možda će vam se svidjeti

Delight in the scenic wonders of Montenegro with a leisurely boat trip departing from Virpazar, offering breathtaking views of its picturesque landscapes and serene waters.
Razgledanje Skadarskog jezera čamcem, uz osvježenje
Trajanje: 2 sata
Vrsta ture: Privatna tura
Skadarsko jezero: Panoramska vožnja brodom do manastira Kom
Trajanje: 3 sata
Vrsta ture: Grupna tura
Enjoying the beauty of Skadar lake, tucked inside a traditional wooden boat
Skadarsko jezero: Vođena turistička vožnja brodom sa osvježenjem
Trajanje: 2 sata
Vrsta ture: Grupna tura