Kingfisher Virpazar - Logo
Skadarsko jezero: Jutarnje posmatranje ptica i fotografisanje prirode

Skadarsko jezero: Jutarnje posmatranje ptica i fotografisanje prirode

Grupna tura

Otkrijte čarobnu prirodu Skadarskog jezera i saznajte zašto se naziva rajem za posmatrače ptica. Uživajte u jutarnjem miru i posmatrajte mnoge rijetke vrste dok lete nebom ili zaranjaju duboko kako bi uhvatile svoj plijen.

O aktivnosti

Zadržite fleksibilnost svojih putnih planova i platite sve po dolasku.

Izaberite svoju željenu opciju plaćanja.

Provjerite dostupnost da biste vidjeli različita vremena polaska.

Engleski, Srpski

Tura

 • Krstarite tradicionalnim drvenim čamcem sa krovom od trske.
 • Posmatrajte ptice i divite im se dok love ribe ili se sunčaju.
 • Gledajte kako se priroda Skadarskog jezera budi dok krstarite kroz njegove osvježavajuće vode.
 • Plovite uskim kanalićima sa prelijepim pejzažima koji se pružaju u pozadini.
 • Istražujte zadivljujuću divljinu dok slušate priče o flori i fauni jezera.

Probudite se rano ujutru i uživajte u tišini Skadarskog jezera tokom našeg dvosatne, vođene ture. Dozvolite nam da vas provedemo kroz skrivene staze ptica – divite im se dok lete nebom i uživajte u svom pobjedničkom uskliku.

 • Vaša avantura počinje u Virpazaru, šarmantnom ribarskom selu izgrađenom na obali Skadarskog jezera. Ova idilična lokacija udaljena je samo pola sata vožnje od glavnog grada Crne Gore, Podgorice, i nudi lagan pristup jezeru. Kada stignete na mjesto susreta, neko iz našeg tima će provjeriti vaše vaučere i objasniti naredne korake. Nakon toga, spremni ste da se ukrcate!

Popnite se na svoj čun – tradicionalni drveni čamac po kome je područje jezera poznato. Opustite se i uživajte u tišini dok vas vodimo skrivenim ptičjim stazama.

Čujte priče koje jezero krije i saznajte više o njegovom jedinstvenom ekosistemu koji privlači mnoge vrste ptica. Zavisno od sezone, možete vidjeti crne kormorane, galebove, liske, čaplje, orlove, razne patke itd.

Dalmatinski pelikani su simbol jezera i njegov savršeni ambasador. Teško ga je vidjeti, ali oprobajte svoju sreću – često je na našoj strani!

 • Vodič na engleskom/srpskom jeziku
 • Turistička vožnja brodom sa Wi-Fi-em na brodu
 • Mapa sa pričama sa područja Skadarskog jezera
 • Kafa ili čaj, i ćebad – da vas utople
 • Pojas za spašavanje i ostala sigurnosna oprema
 • Ulaznice za Nacionalni park (5€ po osobi, besplatno za djecu mlađu od 15 god)
 • Muzika tokom ture
 • Ručak/obroci
 • Bakšiš

Rezervišite turu

Please enable javascript in your browser to book

Mjesto polaska i ostale važne informacije

Pridružite nam se na informacionom šalteru Kingfisher-a blizu centralnog mosta u Virpazaru 30 minuta prije planiranog vremena polaska. Kliknite ovdje za tačnu lokaciju.

Važno je napomenuti da je informacioni šalter određeno mjesto susreta i trebalo bi da stignete tamo tek nakon što ste se parkirali i spremni ste da započnete turu.

Ukoliko kasnite i niste u mogućnosti da stignete do mjesta polaska u predviđeno vrijeme, molimo vas da nas odmah kontaktirate koristeći broj za hitne slučajeve koji smo obezbjedili.

 • Biorazgradiva krema za sunčanje
 • Naočare za sunce i šešir
 • Kupaći kostim i peškiri
 • Dvogled
 • Jakna

Molimo vas da obratite pažnju na činjenicu da je ova tura podložna otkazivanju zbog vremenskih uslova. U slučaju kiše ili jakih vjetrova, možemo promijeniti brod koji se koristi za turu, zakazati vašu rezervaciju za drugi dan ili otkazati turu. Promptno ćemo vas kontaktirati u slučaju bilo kakvih promjena u vezi sa vašom rezervacijom.

Za sva ostala pitanja, molimo proverite našu stranicu sa često postavljanim pitanjima (FAQ).

Rezervišite turu

Please enable javascript in your browser to book

Recenzije

Divan jutarnji izlet posmatranja ptica
Odradili smo trosatnu turu posmatranja ptica. Krenuli smo veoma rano i bili smo prvi na jezeru. Pogled na jezero bio je predivan. Takođe smo videli različite ptice - pelikane, patuljaste kormorane, zlatne oriole, pčelarice i još mnogo toga. Naš kapetan je bio dobro informisan i prijatan.
Katrina G, Tripadvisor, maj 2023
Posmatranje ptica i dalmatinskog pelikana
Odlična usluga prema kupcima olakšala je sve; unaprijed smo dogovorili detalje naše ture putem WhatsApp-a. Sreli smo se sa našim kapetanom rano sledećeg jutra, i on nas je dočekao sa voćnim čajem, ćebadima, dvogledima i knjigama za posmatranje ptica. Iako su naglasili da ne mogu obećati da ćemo vidjeti dalmatinskog pelikana tokom ture, naš kapetan je koristio sve svoje stručnosti da ga locira, i uspio je! Rano buđenje i hladan povjetarac su se isplatili. Preporučujem ovu turu svim zaljubljenicima u posmatranje ptica!
Oliver M, Tripadvisor, april 2023
Vrhunac našeg odmora u Crnoj Gori!
Izlet brodom za posmatranje ptica na Skadarskom jezeru u sedam ujutru bio je predivno iskustvo. Čaplje, vodomari, pelikani. Sve to sa prelijepog starog drvenog čamca. Odličan kapetan i sjajno osoblje.
Paul Gregory, Google, oktobar 2023

Možda će vam se svidjeti

Privatna jutarnja tura za posmatranje ptica
Trajanje: 2 sata
Vrsta ture: Privatna tura
Privatna panoramska vožnja brodom do manastira Kom
Trajanje: 3 sata
Vrsta ture: Privatna tura
Skadarsko jezero: Panoramska vožnja brodom do manastira Kom
Trajanje: 3 sata
Vrsta ture: Grupna tura